5 Temmuz 2014 Cumartesi

Son 6 Ayda Çıkan En İyi 10 Indie Oyun


Transistor

TransistorBastion oyunu ile çıkış yapan Supergiant Games’in yeni bilim-kurgu RPG oyunu. Darren Korb’un bestelediği etkileyici soundtracklere sahip Transistor, 20 Mayıs’ta Pc ve Playstation 4 için piyasaya çıktı.
RedCamerata adındaki takımın robotik yaratıkları olan Process’ler tarafından saldırı altındaki Cloudbank adlı şehirde ünlü bir şarkıcıdır. O muazzam sesi artık yoktur ve Red bunun üzüntüsü ve öfkesiyle yanıp tutuşur. Bunun hesabını sormak için bir mücadeleye kalkışır ve çatışma boyunca Red, Cloudbank’ın ıssız sokaklarında, yenilmemek için çaba sarfeder.
Renkli içeriği ve muhteşem sanat konseptiyle kısa sürede büyük beğeni toplayan oyun Transistor, hızlı ataklarıyla ve stratejik saldırı özelliğiyle bizlere eğlenceli ve bir o kadar da zor bir oynanış sunuyor. Bölüm ilerledikçe yenileyebileceğiniz özel yeteneklerinizle, düşmanlarınızı daha pratik ve hızlı bir şekilde yok edebilirsiniz.

Betrayer


Betrayer, Blackpowder Games tarafından geliştirilen birincil kişi akiyon macera oyunu. En etkileyici özelliklerinden biri ise oyunun siyah-beyaz olması. Monokrom sanatsal efektlerle tasarlanmış bu oyun, Pc için Steam üzerinden 24 Mart’ta çıktı.
17. yy’ın Virjinya Kolonisi ile ilgili tasarlanan oyunda, oyuncular gizli sömürge silahlarıyla ve araçlarla düşmanlara karşı koymaya çalışıyor. Aynı zamanda korku kategorisinde olan bir aksiyon oyunu. Oyun, Dark Souls ve The Elder Scrolls serisinden ilham alınarak tasarlanmış. Oyuncular oyun içinde öldüğünde, öldüğü yerde sahip olduğu eşyaları bulabiliyorlar. Elder Scrolls serisine benzer bir özelliği ise, haritadan bir yer seçtiğimizde, oyuncu kendini o bölgede bulabiliyor. Betrayer, sanatsal açıdan da göze çarpan bir indie oyun.

Broken Age


Kickstarter kampanyasında birçok oyun bulunuyor evet, fakat bu oyun gerçekten yüksek miktarda bağış toplamayı başarabilen nadir oyunlardan birisi. Toplam bağış miktarı 3.45 milyon dolar olan Broken Age, işaretçinizle tıklayarak ilerleyeceğiniz bir macera oyunu. Grim Fandango oyununun geliştiricisi Tim Schafer‘ın uzun bir aradan sonra sahalara dönüşü, bu oyunu geliştirmekle gerçekleşti ve oldukça başarılı bir oyun ortaya çıktı. Piyasaya çıkış tarihi ise 28 Şubat.
Broken Age, birbiriyle yakınlıkları bulunmayan iki gencin hikayesiyle başlıyor. Vella Tartine ve Shay Volta, paralel hikayelere sahip, iki farklı dünyanın insanı. Oyunda karakterlerin yaşantılarını yönlendirebiliyor ve onlara yardım edebiliyorsunuz. Vella fantezi dünyasında, Shay ise bilim dünyasında yaşıyor. Ama bir şekilde yolları kesişiyor. Peki nasıl? Oynayıp öğrenin derim.

Lifeless Planet


Lifeless PlanetStage 2 Studios tarafından geliştirilen macera ve bulmaca oyunu. 6 Haziran’da tam sürümü ile piyasaya çıkan oyun, Pc ve Mac için tasarlandı. Eski tarz bir bilim-kurgu hikayesine sahip bu oyunda oldukça heyecanlı bir göreve atılıyorsunuz.
Oyunda ana karakterimiz olan astronotumuzun mekiği, gelecekteki bir gezegene düşer. Karakterimiz ne olduğunu anlamaya çalışırken, etrafta Sovyet Rusya kalıntılarıyla ve deney laboratuarlarıyla karşılaşır. Issız gezende yoluna devam ederken karşısına bir kadın çıkar ve Rusça bir şeyler konuşmaya başlar. Ve bu noktadan sonra asıl macera başlar.
Karşınıza farklı güçlükler çıkaracak olan oyunda, birçok mistik mekan bulunuyor.
Müzikleriyle de büyüleyici bir havaya sahip Lifeless Planet’te, umarım gerçekte neler olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Life Goes On


Life Goes On,  Infinite Monkeys Entertainment’ın Pc için tasarladığı ilk oyunu. Komik ve hastalıklı, 2D aksiyon ve platform oyunu olan Life Goes On, sevimli görüntüsünün ardında sadist bir yapıya sahip. Oyun bir yıl önce duyurulmuştu ve bu zamana kadar üçe yakın demosu bulunuyor. Full sürümünü ise 17 Nisan’da bekleyenlerine kavuştu.
Oyunda, ölü ve kahraman bir şövalyenin rehberliğinde, ölü bedenleri kullanarak bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Sivri ve dikenli yolların arasından kendimize güvenli bir yol oluşturmaya çalışıyoruz ve bu şekilde ilerliyoruz. Şövalyemizi keskin testere bıçaklarından stratejik planlarla kurtararak ve kaçırarak yolumuza devam ediyoruz. Oyun içinde ölmeniz, başarısızlık anlamına gelmiyor; aksine başarılı bir şekilde ilerlediğinizi gösteriyor.
En İyi Karakter Tasarım ödülüne sahip Life Goes On’un demolarını oynayarak ne kadar keyifli ve can yakıcı(!) olduğunu görebilirsiniz.

Divinity: Original Sin


Divinity: Original SinLarian Studios tarafından geliştirilen, multiplayer fantastik RPG’si. Turn-based kombat özelliği ve geniş açık dünyası sayesinde, tecrübe kazanabileceğiniz, Kickstarter’ın başarılı oyunlarının arasında yerini almayı başardı.
Oyunun hikayesine gelince; Tanoroth’un orc’ları, daha önce hiç görmediğiniz kanlı, ölümcül ve gerçekçi büyülerini kullanıyor. Rivellon’un özgür halkı, onların pençesine düşmek üzere. Ve yalnızca iki tane kahraman bu vahşi büyüye karşı gelebiliyor. 
Divinity: Original Sin, duyurulduğu günden itibaren oyuncular arasında oldukça büyük bir beğeni kazandı. Eğer bütün bu korkunç güçlere karşı güçlü olabileceksiniz, Divinity: Original Sin, sizin için ideal bir oyun.

Year Walk


Year WalkSimogo'nun geliştirdiği hayatta kalma korku ve bulmaca oyunu. Oyun, ana kahramanımızın sevgilisiStina’yı, davetsiz bir misafirin ziyaretiyle başlıyor.
Oyun boyunca dolaşacağınız yollar tehlikelerle dolu. Bunun için sürekli tetikte olmalısınız. Doğaüstü olaylarla karşılaşacağınız maceranızda, bulmacaları çözerek, yolunuza devam edebileceksiniz. Kahramanımız yürüyüşünü bitirdiğinde, geleceğe yönelik bir görüntüyle karşılaşır ve şöyle bir mesaj alır; ‘’Artık seni sevmiyorum.’’
Minimal dizaynı ve mistik kurgusuyla oyuncuları Pc başına kitleyecek olan Year Walk, 6 Mart’ta piyasaya çıktı. Daha önce iOS’da karşımıza çıkan bu oyunda, Stina’nın başına neler geldiğini öğrenmek için, olası tehlikelerden kendinizi korumanız dileğiyle.

Broforce



Güney Afrikalı oyun geliştiricisi Free Lives’ın geliştirdiği Broforce, 2 boyutlu platform ve RPG oyunu.  
Broforce, oyuna girdiğinizde eski Atari oyunlarını andıran renkli, basit grafikli ve kolay erişilebilir yapısıyla, bizlere rahat bir oynanış sunuyor. Shoot ‘em up tarzındaki oyunda, karşınıza çıkan düşmanları hızlı bir şekilde öldürmeye programlandığınız karakterinizle, olabildiğince hızlı hareket edip, haritada bulunan Amerikan bayraklarını göndere çıkarmanız gerekiyor.

Bro olarak adlandırılan savaşçı karakterler, ünlü isimlerden yola çıkılarak oyuna eklenmiş. Bunların içerisinde  Die Hard’dan John McClane, Chuck Norris, Mr. T, Alien’dan Ellen Ripley veTerminator’den Sarah Connor bulunuyor.
Broforce, 7 Nisan’da kullanıcılarla buluştu. Bence hemen alıp oynamalısınız!

Monochroma


MonochromaNowhere adlı Türk oyun stüdyosunun geliştirdiği platform ve bulmaca oyunu. Yapımcılarının da betimlediği üzere oyun, Limbo ve Ico adlı oyundan esinlenilerek geliştirilmiş. Oyun 1950’lerde alternatif bir dünyada, bir çocuğun ve küçük kardeşinin devasa bir robot şirketine karşı verdikleri mücadeleyi konu alıyor. Bu iki kardeşin çeşitli zorlukları aşarak ve karşılarına çıkan bulmacaları çözerek, eve giden yolu bulmalarına yardımcı oluyoruz.
Monochroma, 28 Mayıs itibariyle, büyük küçük her yaş kitlesine hitap edebilme özelliği sayesinde, tüm dünyanın karşısına çıktı. Pc, Mac ve Linux için hazırlanan oyunun, İlerleyen zamanlarda Playstation 4 ve Xbox One versiyonunun da çıkarılması planlanıyor.
Küçük kardeşinizle yapacağınız zorlu mücadelenizde, hepinize başarılar diliyoruz. Işığınız eksik olmasın.

The Towerfall Ascension


TowerfallMatt Thorson tarafından yaratıldı ve ilk olarak 2013 yılında Ouya için piyasaya çıktı. Daha sonra ise, Playstation 4 ve Pc için, Towerfall: Ascension olarak kullanıcılara sunuldu.
Towerfall, okçuluğun ön planda olduğu bir arena oyunu. Multiplayer özelliği bulunan oyunda, arkadaşlarınızla, okçuluktaki kabiliyetlerinizi konuşturacaksınız. Bunun dışında karşılıklı kombat yapabilme keyfine de sahipsiniz. Oyunu oynayıp kendinizi geliştirdikten sonra bazı eşyalar alabiliyor, bu eşyalarla, arenada daha başarılı ve atik olma şansını elde ediyorsunuz.
The Towerfall: Ascension, günlük oyun saati limitinizi arttırabilir. Dikkatli olun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder