5 Temmuz 2014 Cumartesi

Vizyona yeni giren filmleri merak ediyorsanız sizi "Bu Hafta Ne İzlesek" köşemizin yeni bölümüne alalım.

Bu hafta vizyona çıkacak filmlerde, deyim yerindeyse korku ve dram filmlerine doyacağız. Peki bu hafta, 5 Temmuz'da hangi filmler vizyona çıkacak?
The Rover:(Takip) 
Filmde Batı ekonomisin çökmesinden yaklaşık 10 yıl sonrasını konu alıyor. Avustralya madenlerinin hâlâ aktif olması, canlı kalmayı başaran endüstri ise tehlikeli insanların ve çetelerin eline düşmüştür. Eric,(Guy Pearce) bu tür bir çete tarafından soyulur ve tek mal varlığı olan arabasını kaybeder. Kanun veya yasanın kalmadığı bu yerde Eric'in aklında olan tek şey ise intikamdır. Çeteyi bulmak için yola çıkan Eric, yolda çete üyelerinden biriyle karşılaşır fakat o da yaralanmıştır. Yolda yaralanan adam Rey(Robert Pattinson) ile Eric sonunu kendilerinin dahi kestiremeyeceği bir yolculuğa çıkarlar. 
Film hakkında ise, Twilight serisinden bu yana sembol gibi görünen saçlarını bu filmde kestiren R. Pattinson, görüntüsünü tamamen değiştiriyor.

7500:
Evli bir çift olan Brad(Ryan Kwanten) ve Pia(Amy Smart), arkadaşlarıyla beraber Japonya'ya giden bir uçakta beraber seyahat etmektedirler. Fakat hiç beklenmeyen bir şekilde uçak, türbülansa girer ve uçağın içinde sıradan olmayan olaylar yaşanmaya başlar. Uçak, dünya dışı güçler tarafından saldırıya uğrarken hosteslerden Leslie Bibb'in faciadan çıkış bulmaya çalışması filmde ön plana çıkıyor. 
Filmin yönetmenliğini ise Garez serisinden aşina olduğumuz Japon yönetmen Takashi Shimizu üstleniyor. Filmin senaryosunu Craig Rosenberg üstlenirken, filmin başrollerini ise Trueblood dizisi ile kendisine hayran kitlesi edinenRyan Kwanten, yakın zamanda Shameless dizisi ile seyretme şansını bulduğumuz Amy Smart ve Leslie Bibbüstleniyor.

Oculus:(Göz)
2013 yılında gösterildiği Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Midnight Madness ödülünü kazanan Oculus'un konusuna gelince,
Çocukluk döneminde büyük bir travma geçiren Kaylie(Karen Gillan), yıllarca ailesini, erkek kardeşi Tim'in(Brenton Thwaites) öldürdüğü iddiasıyla karşı karşıya kalır. Tim ile arasını düzeltmeye çalışan Kaylie, yine de bir şeylerin doğru gitmediği yönünde şüpheye düşer. Kimseye ait olmayan bir ayna, Kaylie'nin şüphelerinin tam ortasına oturur. Etrafındakileri etkisi altına alabilen bu aynanın sahibini ise bulamayacaklardır. Kaylie'nin çevresindeki hemen hemen herkes ailesini Tim'in katlettiğini düşürür. Ama Kaylie, bunun doğaüstü bir varlığın gerçekleştirdiğini inanır ve bütün şüphelerini aynanın üzerine çeker. Kaylie, hem Tim'i temize çıkartmak için hem de kendi içindeki şüpheleri yenmek için tehlikeli bir durumda bulacaktır.

Night Moves:(Gece Planı)
Üç çevre aktivisti olan Josh,(Jesse Eisenberg) Dena(Dakota Fanning) ve Harmon(Peter Sarsgaard) yaşadıkları topraklar için endişelenirler. Çevrelerindeki insanların umursamazlığı bu üç aktivisti harekete geçirir. Yine bu üç aktivist ise dikkat çekmek için bir barajı havayı uçurmayı planlarlar. Fakat işler umdukları gibi gitmeyince bazı karışıklıklar ortaya çıkacaktır.
Film, 2013 yılında düzenlenen Venedik Film Festivali'nde ve Seminci Film Festivali'nde gösterildi. Aynı zamanda ise yönetmen Kelly Reichardt, başrolde öncelikle Paul Dano ve Rooney Mara'yı oynatmak istemiş. Fakat sonra Jesse Eisenberg ve Dakota Fanning ikilisinde karar vermiştir. İşte o filmin fragmanı:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder